Som en vandring i fjell. Kommentar til slektsbøkene

cropped-header-image-012Slik ble omslagene på de 3 bøkene mine seende ut

Stien som vi går i dag er gått tidligere av de som har levd før oss. Med stor respekt har jeg forsøkt å beskrive noen av dem gjennom bøkene mine. Forfedrene er de som har lagt forholdene til rette for oss som lever i dag og er forsøkt beskrevet i de 3 slekts relaterte bøkene som nå er ferdigstilt. Billedlig fortalt er vår tenke- og handlemåte  en konsekvens av vår fortid og av vår arv og tradisjon.

Det vakre diktet til Anders Stende som han har kalt. «Vandring i fjell» beskriver fasene gjennom livet vårt på en særpreget og en spesiell måte. Et lite utdrag er beskrevet her:

Livet kan være som vandring i fjell                                                                                                       med vekselvis sol, regn og vind.                                                                                                         Jeg søker på veien et indre kapell,                                                                                                      et fredfylt sted for mitt sinn

Jeg famler i blinde så godt jeg kan,                                                                                                   og veien blir til mens jeg går,                                                                                                                 livet er flyktig som byggverk i sand                                                                                                  og kartet jeg knapt nok forstår.

Om veien er målet, den veien jeg går,                                                                                                da må jeg så mens jeg vandrer.                                                                                                            Jeg høster trolig slik som jeg sår,                                                                                                      Og kanskje jeg verden forandrer?

Kanskje blir verden et litt bedre sted                                                                                              for alle de nære jeg kjenner,                                                                                                                   hvis jeg kan gå inn for å skape fred                                                                                                      i min lille verden, blant mine venner.

I boken «Femtegenerasjonen» som jeg nå arbeider med forsøker jeg og gi et bilde av hvordan livskårene til generasjonene har forandret seg gjennom tidene fram til slik de har blitt for oss som lever i dag.

Vil fortsette å sette inn i min blogg utdrag av boken jeg nå arbeider med.  Takk til alle som har vist og som fortsatt viser interesse for det jeg har skrevet.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s