Slektsarven

Denne boka blir historien om min egen tid fra 1940 og framover til i dag. Den tar for seg en tid preget av nøysomhet og rasjonering og en voldsom utvikling mot samfunnet vi har i dag. Boken skildrer også krigens uhygge og terrorbombingen av den vakre byen vår.

”Slektsarven” er under utarbeidelse og beskriver hvordan jeg opplevde barne og ungdomårene i en etterkrigstid hvor de sosiale forholdene i mitt nærmiljø var helt forskjellig fra dagens gjennomregulerte samfunn.

Den tar for seg skoleårene, mitt første møte med arbeidslivet og mitt arbeid i utenriks sjøfart.

Barakkebebyggelsen på Gomalandet har fått ett eget kapittel og der er jeg interessert i innspill fra mennesker som kanskje har spesiell kunnskap og som har bodd i dette miljøet. Hvis noen har bilder fra etterkrigstiden på Gomalandet er jeg interssert i å ta et kopi som jeg eventuellt kan bruke.

Jeg vil også beskrive mitt yrkesaktive liv i utenriks sjøfart og forholdet til hjem og familie.

Bildet: Barakkebebyggelse ved Bumarka
Her kan tilskueren se inn i noe av barakkebebyggelsen på Gomalandet slik den framsto etter oppførelsen i begynnelsen av krigen. Mye av gårdsdriften til Strand Gård ble berørt av denne bebyggelsen. Gården sluttet etterhvert å eksistere som gårdsbruk da grunnlaget forsvant med jorda som ble fratatt til dette formålet. Begreper som ”Bumarka” ble til Bumarkgata”. Helt i øverkant av bildet, på baksiden av ”Kamsvåg” og ”Aashuset” ser vi barakkene i Storenga. Denne veien ble hetende ”Storenggata”. På noe av de beste engstykkene bak Storenggata ble ”Svenskehusan”, som var en gave fra Sverige, bygd. Denne gata fikk betegnelsen ”Sveagata”. Strand Gård ble etterhvert mer eller mindre ”vingeklippet”og grunnlaget for videre drift borte.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s