Les mere om «Slektsarven»

Flyfoto Freiveien / Sveagata/ Storenggata
Dette flyfotoet, som ser ut til å være tatt i slutten av 1950-årene viser en god del av barakkebebyggelsen i Freiveien, Storenggata og Gomagata. De var fortsatt i bruk som bolighus.En ser ”Svenskehusan” i Sveagata og ”Barnas Hus”helt til venstre mot innfarsveien..Lengre inn i bildet lå”Eidsørahuset”, ved krysset Sveagata/William Dalls vei. Dette huset måtte senere vike plassen for den nye innfartsvegen som ble oppført i 70-årene. Der hadde Jenny Eidsøren sin kolonialbutikk som krønikeren har mange gode minner fra. Jenny var vennine med min tante Justine Grønseth. De hadde kolonialbutikk sammen i mellomkrigstiden. Jenny var en snill og gavmild dame og det vanket mange en godbit da vi sammen med de voksne handlet der. Jeg husker spesiellt en gang før Jul, rett etter krigens slutt, antagelig i 1946, at vi var der og handlet, penger var det lite eller ingenting av, og på trappa på vei ut av butikken så seksåringen en rød lekebåt som var utstilt i vinduet på butikken. Jeg sa til min mor at denne ønsket jeg meg til Jul. Jenny må ha hørt dette, for ønsket ble oppfylt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s