En vandrer går tur på Gomalandet i 2016.

img004

Gomalandet fra 1960-tallet. Luftfoto fra et prospektkort.

Har nettopp avsluttet ett bokprosjekt der en fortelling fra vår egen bydel begynte for over 60 år siden. Noen av barakkene var enda i bruk og det var forbedringer på boligfronten og i vår levestandard ellers. Gjenbyggingen etter krigens herjinger var i full gang. Det var 4 år før bilsalget ble frigjort og de fleste av oss så framover mot en bedre tid. Vi hadde den gangen på mange måter en annen tilhørighet. Ikke minst sosialt hadde vi ett annet liv. Vi bodde tettere og vi tok en sundbåt eller buss hvis eller når vi skulle til ett annet «land». Ikke minst pratet vi sammen, lekte sammen og hadde på de fleste fronter mer kontakt oss imellom.

Etter at jeg vaks opp her på Gomalandet for en del år siden har det jo skjedd mye. Mange ting har blitt så helt forskjellig fra slik vi trodde det skulle bli. Mange ting har selvsagt også blitt mye bedre. Vi har en så helt annerledes levestandard i dag. Jeg går ofte turer i vår kjære bydel her i Kristiansund. Mange av husene i ruta jeg går forbi har blitt forbedret og oppjustert til dagens standard og krav og det ser forseggjort og fint ut. På min vei er det også stor biltrafikk men lite folk å se i gatene.

De fleste har det vel travelt og kjører. Er du heldig kan du kanskje treffe på noen få som går en tur eller som lufter hunden. Slik har det nå blitt. Men for min egen del så føler jeg at en viktig del av vårt sosiale nettverk er i ferd med å smuldre bort. En verdifull del av det å være menneske. Var det virkelig slik vi ønsket  det skulle bli engang for lenge siden?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s