Fortsettelse av «Slektsarven»

Flyfoto tatt fra Dalasundet mot Gomalandet slutten av 1950-årene, begynnelsen av 1960-årene.
 

Dette bildet som også er fra slutten av 1950-årene, begynnelsen av 1960-årene forteller oss mye. Hvis vi går inn fra Dalasundet til venstre i bildet ser vi brygga som den gangen tilhørte Werring & Sønn. De drev med klippfiskproduksjon. Senere ble denne brygga overtatt av Backer Trelastlager. Samme bedriften ser vi også mere av hvis vi går langs sjøkanten mot midten av bildet. Foruten lagerbygningene helt nede ved sjøkanten ser vi at flere skur er satt opp langs veien som førte oppover forbi våningshusene på Strand Gård, som vi ser til høyre for skurene bak lagerbygningene til Backer Trelastlager. Vi ser at stallåven som tilhørte gårdsbruket enda er inntakt. Beveger vi oss videre oppover ”Strandbakkan” ser vi at sommerfjøset er borte og erstattet med ett bolighus.

Tar vi turen nedover samme bakken helt ned til sjøkanten igjen og går videre mot høyre billedkant er vi på bedriften Ulrik Olsen A/S sitt område. En kan se at bedriften er bygd opp igjen etter den store brannen i 1954, som også er beskrevet nærmere under ett annet kapittel i denne boka. På høydedraget ovenfor våningshusene til høyre for ”Strandabakkan” fikk jeg et forholdsvis stort område av min far, der Synnøve og jeg bygde huset vi framdeles bor i, når jeg skriver dette i 2012. Det er litt kjekt å tenke på at det var en liten del av et stort område som min bestefar Edvard Mirtinus Torsteinsen Grønseth overtok da han kjøpte det store bruket Strand Gård i 1903.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s