Litt nytt om «Slektsarven»

Strand Gård en tidlig vårdag i mars i begynnelsen av 1950-tallet.

Dette bildet må være tatt engang i begynnelsen av 1950. Det er snø i luften så det er antagelig tidlig på våren. En lav sol lyser opp østsiden av laanaen og kaster et grelt lys ove menneskene vi ser. Nedover mot kaien til Backer Trelastlager sees et skilt med navnet til bedriften på. Jeg erindrer dette skiltet fra en fjern fortid. Vi ser en person inne i ”bakgården”, antagelig krønikeren som på den tiden var ca. 10 år.

 Det er flere unge personer tilstede så antagelig er vi i gang med å lage snømenn eller en annen form for lek. I bakgrunnen ser vi pakkhuset til Ulrik Olsen som den gangen produserte tranprodukter, noe som fremdeles er en del av produksjonen til de nye eierne av i dag. Denne brygga brant ned under dramatiske omstendigheter i 1954, noe som er omhandlet flere plasser i boka. Strand Gård ble reddet ved tilfeldigheter da vindrettningen var gunstig og sto ut Dalasundet. Dermed ble både gården og Backer Trelastlager A/S og kanskje enda flere bygninger reddet fra en stor katastrofe.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s