Boka «Slektsarven» ferdigstilles i 2013.

En del av den angår mitt yrke i utenriks sjøfart.

M/S «Borgland» laster klippfisk i Kristiansund for Syd-Amerika i siste halvdel av 1950-årene. På dette skipet var jeg på samme tiden ansatt i nærmere to år. Baugen på skipet peker mot bygningen som huset hyrekontoret fra den første tiden av mitt yrkesliv i utenriks sjøfart. Mange minner er knyttet opp mot denne tiden.

Etter snart å ha oppnådd de «magiske» 300 sidene, som jeg hadde satt som et slags mal for boka, blir det etter nyttår mye redegeringsarbeid fram mot ferdigstllelse.

En del er viet min aktive periode i utenriks sjøfart, som skulle bli til 40 seilende år. Beskriver også den første tiden da jeg oppsøkte mønstringsmyndighetene i Kristiansund, eller «Hyrekontoret», som  var betegnelsen den gangen

Beskriver hvordan jeg ble mottatt på dette kontoret, knapt 15 år gammel, etter å ha dristet meg inn gjennom dørene.  «Hyrekontoret» lå på den tiden i kaibakken, omtrent der kafeen «Lille Onkel» er i dag.

For meg var det litt av en overgang, og noe stort, og en ny verden som på en måte åpnet seg. Mottagelsen var vel som en kunne forvente i den autoritære perioden dette var.

Jeg var den gangen en ung gutt på begynnelsen av mitt femtende år, og var på mange måter vant til holdningene vi ble møtt med, som var, for å si det pent, «litt ovenfra og ned».

Men jeg var fast bestemt på å prøve dette yrket som for meg var en døråpner til å komme meg videre i livet. Hvordan mine foreldre måtte ha hatt det da jeg tok denne bestemmelsen, kan en vel bare tenke seg.

Men de ga meg muligheten med sine underskrifter, og jeg er veldig takknemlig for det.Hvordan dette møtet med «Hyrekontoret» utartet seg, har jeg beskrevet i eget kapittel i boka.

Fasene underveis, både de økonomiske, sosiale og ikke minst de mennesklige, etter hvert som årene gikk i dette yrket, er også forsøkt beskrevet i boka.

I løpet av 2013 blir den ferdigstillt. Du vil bli underettet!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s