Vår bakgrunn. Fra «Oppvekst og hendelser på Gomalandet»

Bestemor og slekt UlsethDette bildet er tatt omtrent der møbelfirmaet Hopen hadde sitt utsalg før de flyttet fra Gomalandet. Bak de to damene som står ved båten ser vi Svendsengården som for lengst er revet. Bak den skimtes bygningen som tidligere var Bedehuset på Gomalandet. Dernest Krohnborgen og ved siden av den Hunneshuset. Resten brant ned under terrorbombingen i aprildagene 1940. Ulsethhuset var den hvite bygningen til høyre for Bedehuset. Der var det et bakeri den gangen. Der bodde også besteforeldrene til min hustru Synnøve.

Boka «Oppvekst og hendelser på Gomalandet» bærer preg av forskjellige fasetter gjennom en barne og ungdommstid i tidlig etterkrigstid. Den har fragmenter fra hendelser, holdninger og sosiale forhold fra en tid som var så mye annerledes enn dagens gjennomregulerte samfunn.

Da jeg lanserte mitt forrige bokprosjekt «Slektsarven» merket jeg en spesiell interesse fra denne delen av boka. Derfor har jeg redigert avsnittet som omhandler Gomalandets tidlige etterkrigshistorie og utgir den som en egen utgave.De fleste av oss har forhold og sterke opplevelser fra en tidlig barne- og ungdomstid. De bærer vi med oss og må takle ut i fra de forutsetninger vi har. Det være seg hele spekteret fra glede til sorg.

Vår bakgrunn preger oss på forskjellige måter i vårt daglige virke. Vårt følelsesliv, hvordan vi tenker, holdninger til våre medmennesker, kort sagt hvordan vi ble som person.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s