Veien vi har gått og den vi skal følge

Utenfor Nordmørskysten 2«Utenfor Nordmørskysten». Maleri av Tore Grønseth

Med bakgrunn i det som hender med vårt helsetilbud her på Nordvestlandet, sitter jeg igjen med mange tanker og funderinger. Da jeg var i en tidlig fase av livet bodde mine søsken og jeg i et hjem der mor var i hjemmet hele tiden. Det var nøysomt, slik det var for de fleste i en tidlig etterkrigstid, men vi hadde mat på bordet hver eneste dag. Enkel kost som ikke i det hele tatt kan sammenlignes med dagens overflod og velstand, men vi hadde det relativt trygt og vi delte det meste av sorger og gleder i hverdagen.

Hendte det at noen ble syke kom legen på besøk hjem for å se til oss. Mer eller mindre ble vi personlig kjent med ham. Han var på en måte en del av vår daglige til dels trygge tilværelse. Måtte vi på sykehuset var det ikke så langt unna og vi visste at der fikk vi behandling og den tiden som måtte til for å blir rehabilitert tilbake til samfunnet.

Det som skremmer i dagens samfunn er den til dels overfladiske og  mangel på empati  våre toppolitikere viser ovenfor vår region i  sykehussaken.  Ingen hensyn tas til det vi mener og føler at vi trenger for at behovet for at tryggheten og nærheten til et funksjonelt helsevesen er tilstede.

Dette at menneskene som bor her blir målt opp mot lønnsomhet og penger viser at noe alvorlig er i ferd med å skje med vårt samfunn. For det er kynisk og totalt uakseptabelt. Verdiene vi sluser inn til Osloområdet fra vår kyststripe er med å gi høye lønninger til de ministrene som såkalt skal lede dette landet. Det minste vi må forlange tilbake er tryggheten for å ha et helsevesen som fungerer i lokalmiljøet.

Dere må ta hensyn til våre spesielle behov her i en værutsatt del av vårt samfunn. Det går ikke an å late som om det holder med helikopter eller annen transport som en løsning når værforholdene ikke tillater det. Hvem skal du da skylde på helseminister?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s